RÓLUNK

”Ami megtörtént azt, meg nem történtté tenni úgysem lehet,
A jövőben ezeket kell megelőzni” (Seneca)

A demokratikus tolerancia és az alapvető emberi jogok kérdése, az egyediben rejlő értékek becsben tartása valamint gyarapítása és a magyarságtudat, a magyar küldetéstudat vállalása, nemcsak lelkiismereti és becsületbeli kérdés, hanem szívbeli gond és hitvallás, mindnyájunk számára.

Ez az alapgondolata ennek az összmagyarságot érintő, különböző események objektív és független, emberi jogi szempontokat hangsúlyosan szem előtt tartó oldalnak. Jól kiépült kapcsolatokkal, cselekvőképes magyar szolidáris hálózatot lehet kialakítani – és ezen keresztül első sorban a svéd nép és társadalom tudatában is értőbb, méltánylóbb figyelem – szükségszerű kialakítása érdekében, ha nem más, a jövőért felelősséget érző jóakarat.

A jelenlegi diktatúra – amivel szembe kell néznünk – a tudatos vagy tudatalatti médiális ferdítés, torzítás.

A valós tények feltárása, a folyamatos manipulációkkal való szembeszállás azzal az eredménnyel járhat, hogy sikerül a pártpolitikai szempontokon felülemelkedni, mert a jelenlegi médiális manipuláció, legnagyobb kára, hogy az emberek józan eszét, természetes emberséget és embertársi együttérzését hallgattatja, valamint nyomja el és áldozza fel, hatalmi érdekek oltárán, öl, butit és nyomorba dönt.

A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadság jogának gyakorlása mindig zavaró azok számara (nemcsak a hatalomban, hanem a civil társadalmakon belül is) akik más véleményen vannak, akik adott esetben elégedettek, nem kívánnak vagy mernek változtatni, és akik „kénytelenek” eltűrni mások tiltakozását, kritikáját, változtatási szándékát, meghallgatni a nekik nem tetsző álláspontokat, osztozni az esetleges tömeges elégedetlenségek feszültségeiben. Ez a fajta szolidaritás, a szabadságjogok terhének elviselése, ugyanis elengedhetetlen velejárója a demokráciának.

Ezért szükségszerű egy jól működő és a jelenlegi médiális diktatúra hatásossága miatti összefogás, hogy emberi jogaikban elnyomott magyar és svéd embertársaink érdekében szót emelhessünk, elsősorban svéd illetve magyar, de nem utolsó sorban a nemzetközi közvélemény mozgósításával, abból a célból, hogy rámutathassunk az érme másik oldalára is.

Sokak hűsége, tudása, munkálkodása, nagyszerű feltétele annak, hogy ötleteket, gondolatokat őszintén, presztízsmentesen, a szólásszabadság jegyében átbeszélve, konkrét cselekvésekhez vezessen, mint például., cikkek írása és megjelentetése, rádió- és TV-műsorokban való részvétel, ad-hoc tüntetések szervezése, a szociális médiákban való virális terjesztése az objektív, elfogulatlan valóságoknak.

E-post: svusv(@)hotmail.com
Twitter: @SVUV
Facebook: fb.me/SwedishHungarianIG
Szerkesztő: Schmidt Rita

 

Annonser