När arrogansen saknar gränser

Ett par dussin migranter väntar vid ungerska gränsen på att fly

Ungefär 40 irakier och syrier vistas på en lagerplats de själva  har skaffat på en åker i närheten av staden Timisoara –meddelade nyhetsbyrån Mediafax. Det illegala lagret har upptäckts av webbtidningen Pressalert.ro. Enlig deras redogörelse har de sina byggt sina provisoriska tältar av förpackningsmaterial, kartonger och folier kastade från den närliggande affären. I gruppen finns både kvinnor och barn.

Efter uppmärksammandet av webbtidningen har polisen kontrollerat de campande.

Det har konstaterats: smtliga personer har sökt asyl i Rumänien, och staten har placerat dessa personer i boenden vid Mottagningscentral för asylsökande, men dessa personer har inte stannat där.

Enligt nyhetsbyrån Mediafax polisen har eskorterat de till en Mottagningscentral för asylsökande, men centralen var fullsatt och asylsökandena ombads att återvända till de boenden vid Mottagningscentral för asylsökande de var placerade i. Det har gruppen vägrat att göra.

Med hänvisning till källor från polisen kunde Mediafax uppge: anledningen till varför de asylsökande inte vill återvända till sina anvisade boende är att de vill vara kvar vid rumänska-ungerska gränsen, för att vid tillfälle ska försöka ta sig över gränsen och därmed till schengen zomnen utanför inre kontroll.

Forrás: MTI, HIRADO:HU, Mediafax, Pressalert.ro

Dessa människors attityd är ett tydligt bevis på att de inte flyr för sina liv, de nöjer sig inte med att få lugn och ro, tak över huvudet och mat, i ett europeiskt land som är skonad av krig och elände. För det är vad Rumänien är, samtidigt som Rumänien är ett EU-land, där det finns regler och lagar som alla ska följa. Men tydligen i det här fallet de asylsökanden skapar sina egna regler och myndigheterna i Rumänien är handfallna och bara tittar på och tillåter att människor ska korsa gränsen illegalt till ett annat europeiskt land, för att de ska kunna ta sig vidare till vilket land de vill i Europa.

Bryssel vi har ett problem!

Annonser