Miniszterelnök kerestetik Svédországban…

Ezzel a címmel tett közzé bejegyzést honlapján, Gunnar Hökmark, svéd Moderat párti EPP csoporthoz tartozó parlamenti képviselő. Mindezt a Svédországban zajló modern idők egyik mondhatni legnagyobb nemzetbiztonsági és egyben politikai botrányával kapcsolatosan.

A svéd miniszterelnök egyértelműen szabadságát töltheti, vagy távol van attól a valóságtól amit a kormánynak kezelnie kellene. He’s gone fishing ahogy mondják.

”Senki sem tudja, hogy tud-e arról ami történt, miképpen intézkedik a történtekkel kapcsolatosan ha tesz bármit is a történtekkel kapcsolatosan, hogy van-e valamelyest fogalma a történtek által keletkezett károkról és hogy tesz-e valamit is azért, hogy mérsékelje a történtek következményeit. Svédország miniszterelnöke eltűnt. Nem kormányozza az országot. Ez nagyobb botrány kezd lenni, mint a Svédország Közlekedésért felelős hivatalának a botránya.”

„Egy kormány nem mentegetheti magát azzal, hogy nem volt tudomásuk róla, nem értették meg vagy nem tudták megérteni ha az ország biztonságáról van szó. A kormány mindannyiunk számára felelősséggel tartozik, függetlenül a pártpolitikai összetételétől. A jelenlegi kormány pillanatnyilag struccpolitikát folytat azt gondolva, hogy semmi sem történt, ha nem tudunk róla. A miniszterelnöknek nincs véleménye, nem tájékoztat, nincs semmi reakciója és semmi cselekedete. Jelen pillanatban Svédországnak nincs az alapvető értelmében egy miniszterelnöke és egy kormánya. Legalább annyira felfoghatatlan, mint a Svédország Közlekedésért felelős hivatalának cselekedete és a kormány passzivitása ezzel kapcsolatosan.” Írta Hökmark mindezt honlapján.

Az adatkiszivárogtatási botrányról és a végül tegnap, július 24-én előkerült svéd miniszterelnök, Stefan Löfven sajtótájékoztatójáról a Financial Times számolt be.

Röviden a történtekről angol nyelven.

Forrás: Gunnar Hökmark , Financial Times

 

Annonser