Islamiska Statens bombexpert kan ha flytt med hjälp från Österrike

Enligt uppgifter från den ungerska public service Tv-kanalen M1, kan Islamiska Statens bombexpert ha flytt med hjälp från Österrike. Då den ungerska gränsen redan var avstängd, hjälptes terroristen efter terrordåden i Paris, av en österrikisk hjälporganisation, som köpte honom en flygbiljett. Han sa att hans mamma var sjuk.

Mannen har tidigare följt migranternas rutt och tagit sig olagligt över gränsen, med syfte att hjälpa Salah Abdeslam och övriga terroristerna med utbildning. Efter att ha ”fullgjort sin uppgift” var han på väg tillbaka, men då var den ungerska gränsen reda avstängd. Därför valde terroristernas bombexpert att fly genom Österrike, enligt vad M1 erfarit.  Framme i Österrike vände han sig till en hjälporganisation och påstod att hans mamma var sjuk och därför skulle han snabbt komma hem. Österrikarna köpte honom då en flygbiljett och terroristen kunde flyga hem efter terrorattentaten i Paris.

Tv-kanalen M1 uppger veta att ärendets varje detalj är dokumenterad hos de behöriga myndigheterna.

Den österrikiske inrikesministeriets presstalesman Karl-Heinz Grundböck har på MTI:s skriftliga begäran sagt att det österrikiska departementet inte kan bekräfta uppgifterna.

Källa: M1, hirado.hu

http://www.hirado.hu/2016/09/30/osztrak-segitseggel-menekulhetett-el-az-iszlam-allam-robbantasi-szakertoje/

Annonser